About us

Datastyrte automater

De fleste moderne automater har design som etterligner utseende og følelsen av de gamle, mekaniske modellene, men de er likevel basert på helt forskjellige prinsipper. Utfallet av hvert spinn kontrolleres av en sentral datamaskin på innsiden av automaten, ikke av hjulenes bevegelse.

Datamaskinen bruker ?? motorer for å snu hvert hjul og stopper på et forhåndsbestemt punkt. Step (??) motorer opereres av korte, digitale pulser av elektrisitet kontrollert av datamaskinen, i stedet for varierende elektrisk strøm som driver en vanlig motor. Pulsen flytter motoren ett sted med stor presisjon (se "Introduction To Step Motor Systems" dersom du ønsker å lære mer":

Selv om datamaskinen forteller hjulet hvor det skal stoppe er ikke spillet programmert til å betale ut på et bestemt tidspunkt. En tilfeldig tallgenerator i hjertet av datamaskinen sørger for at hvert spinn har lik sjanse for å treffe jackpotten.

Den tilfeldige tallgeneratoren spytter ut nummer (vanligvis mellom 1 og flere milliarder) flere hundre ganger i sekundet. I det øyeblikket du drar i spaken eller presser start-knappen registrerer datamaskinen numre fra den tilfeldige tallgeneratoren. Deretter mates disse tallene gjennom et enkelt program for å avgjøre hvor hjulene skal stoppe.

Hvordan prosessen utspiller seg i en typisk tre-reel automat

Du drar i spaken og datamaskinen registrerer de neste tre numrene fra den tilfeldig tallgeneratoren. Det første nummeret brukes til å avgjøre posisjonen på det første hjulet, det andre nummeret brukes for det andre hjulet og det tredje nummeret brukes for det tredje hjulet. La oss for eksempel si at det første nummeret er 123,456,789.

For å avgjøre posisjonen på det første hjulet deles datamaskinen det første tilfeldige tallet med en fast verdi. Vanligvis deler spilleautomatene med 32, 64, 128, 256 eller 512. La oss i dette tilfellet si at datamaskinen deler med 64.

Når datamaskinen dividerer den tilfeldige tallgeneratoren med en fast verdi registrerer den resten av kvotienten. 64 går totalt i 123,456,789 1,929,012 ganger med en rest på 21.

Resten kan selvfølgelig ikke være mer enn 64 eller mindre enn 0 slik at det finnes kun 64 mulige endelige resultater av denne kalkuleringen.

Hver av de 64 stoppene på det virtuelle hjulet samsvarer med en av de 22 stoppene på det virkelige hjulet. Datamaskinen konsulterer med en tabell som forteller hvor langt selve hjulet må beveges for en spesifikk verdi på det virtuelle hjulet. Siden det finnes langt flere virtuelle stopp enn faktiske stopp vil noen av de faktiske stoppene kobles til mer enn ett av de virtuelle stoppene.

Datasystemer har gjort automater mye mer tilpasningsdyktige. Spillere kan nå for eksempel satse penger direkte fra en kreditt-konto i stedet for å putte på mynter for hvert spinn. Spillere og casinoet kan også holde styr på gevinster og tap på en enklere måte. Selve operasjonen er også enklere enn i moderne automater. Dersom spillere ønsker det kan de kun trykke på start-knappen for å sette automaten i gang, de trenger ikke lenger dra i spaken.

En av hovedfordelene med datasystemer for automatenes produsenter er at de enkelt kan konfigurere hvor ofte automatene gjør utbetalinger. En stor fordel for spillerne er at mange spilleautomater i dag kan spilles med gratis lekepenger. På denne måten kan spillerne gjøre seg kjent med spillets funksjoner og regler før de eventuelt velger å satse deres hardt opptjente penger på et automat-spill.